Curablog 4
Door: armandoalmagro
Blijf op de hoogte en volg Armando
13 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Ik ben nu welgeteld 1,5 maand in Curacao en de puzzelstukjes beginnen op zijn plek te komen. Het leven hier bevalt me super en stage gaat ook erg goed. Waar ik begon met opdrachten die me niet aanspraken, kreeg ik na 2 weken de kans zelf mijn opdrahten in te vullen. Mijn stagebegeleider is tevens eigenaar van het bedrijf, waardoor veel eigen inbreng direct uitgevoerd kan worden aangezien hij beslist. Leuke auto’s heeft die man trouwens, een bmw 740 full option, een chrysler en een bentley continental en uuhm owja ook nog een jacht van 2 miljoen, damn! Ik loop stage bij Lecturama en houd me bezig met onderzoek, het schrijven en opzetten van enquetes en ik denk mee over hoe we deze pakketjes het beste kunnen verkopen/communiceren. Erg leerzaam! Ik heb na 3 weken ook al te horen gekregen dat ik mag blijven werken hier. Werk is dus gegarandeerd tot augustus!
Je zou denken stappen doe je lekker in het weekend en ik had me ook voorgenomen om door de week niet op stap te gaan. Heb namelijk eerder dagen meegemaakt waar geen eind aan leek te komen omdat ik een beetje brak was. Heb ik dus geen zin meer in… maar toch, ja toch.. kun je het niet laten om op bijvoorbeeld dinsdag even naar Cinco te gaan. Voor 10 gulden krijg je een beker en kun je een uur lang gratis alle drank drinken :o Dat wordt dus vroeg al een plekje bij de bar uitzoeken om geen lamme benen te krijgen van het lopen naar de bar. Op donderdag heb ik kennisgemaakt met de Tijd, een leuke kroeg in het centrum van Punda, die van 9 tot 11 happy hour heeft. De happy hours zorgen ervoor dat je nog enigszins goedkoop alcoholische drankjes kan nutten, anders was het echt snel gegaan qua geld. Dat vliegt hier als een vogel zo vrij.
Als het vrijdag is kan ik me voorbereiden op weekend, of moet ik zeggen vakantie. Elk weekend is er wel ergens iets te doen. Je zit hier immers met veel stagiaires die allen wat willen! Zo was er 3 weken geleden het welkomstfeestje van Wereldstage. Kokomo beach dat nog niet zo oud is, werd omgetoverd tot een studentenparadijsje. Brightjes voor 5 gulden! Inclusief limoentje, want die maakt het pas echt af. In de schemering hebben we gezamenlijk een salsa les gehad met onze voetjes in het zand. Dikke schijt dat we hadden, hebben Michael de sjeng en ik samen gedanst. Zorgde wel voor enige rare blikken haha, mer dat maak niks oet, ver zien noe einmoal op Curacao! Doa kin alles. Na muchos pinchos (veel biertjes) gingen we de avond in met een DJ en de voetjes gingen goed van de vloer.
Twee weken geleden zijn we naar het 1 jarig bestaansfeest van Papagayo geweest, een van de mooiere strandtenten gelegen in Jan Thiel, ook 1 van de mooiere wijken van Curacao. Dikke villa’s hier te zien die omheind zijn met een groot hek en waar constant security rondrijdt. Het is ook niet altijd helemaal veilig hier. Als je maar weet wat je doet en waar je naartoe gaat. Vrijdag was lekker druk en gezellig bij Papagayo, alleen ik was me een bietje te moe. Vroeg naar huis dus! Zaterdag zou een knaller worden met techno/minimal muziek, alleen de mensen waren nergens te bekennen! Net nu wij een mooi VIP plekje geregeld hadden. Maar vroeg weggegaan met ons flesje black label en op naar Mambo, waar goud en fout bezig was. Voorheen dacht ik dat dit maar een ballenfeest zou zijn, maar eenmaal daar ging het goed los! Heb me goed vermaakt op goeie jaren 90 muziek die ik al lang niet meer had gehoord.
Afgelopen week was ook weer 1 voor in de boeken. Dinsdag naar Cinco waar Boy en ik goed hebben kunnen lachen om de (enigszins aangeschoten) sjeng Michael. In Cinco was dit geen probleem, maar om daarna naar de iets meer classy tent El Mundo te gaan, was geen goede keuze. Hier waren we dan ook vrij snel weer weg!
Donderdag hebben we kennis gemaakt met 2 boys die op vakantie waren. Delano is marinier wonende op Aruba en Bram was op lange vakantie. Hij kent Annoushka (onze onderbuurmeid die samenwoont met onze lieve Mirthe). Op donderdag zijn we met een leuke groep naar de Tijd gegaan met de voorwaarde om daarna meteen naar huis te gaan. Maar als het gezellig is, weten we allemaal hoe het gaat. Bermuda was dus eindbestemming waar we nog wat biertjes wonnen met radje draaien. De de daarna was echt ellende op stage! Na stage snel even gaan bijslapen om me voor te bereiden op Full Moon party @ Kokomo beach again! Man man man wat een ideaal feestje was dit. Met erg leuke mensen om ons heen tot diep in de nacht op het strand. Lekker flesje jacky erbij in de VIP, ik kan er wel aan wennen. Dit was de eerste editie van een maandelijks terugkomend feest. 6 april is de volgende, can’t wait! Zaterdag was een dag om goed uit te rusten, zondag zijn we weer naar westpunt gereden met een koelboksje vol met Brightjes en goeie muziek :) In de avond hebben we nog een laatste keer met de Arubanen gefeest @ Curacao bij Wet&Wild. Hoogstwaarschijnlijk gaan we op bezoek bij Delano in Aruba ergens in April. Verder staat als ultiem avontuur Miami nog op de planning. Ik houd jullie op de hoogte!
13 Maart 2012 - 18:21
Ayla:
heerlijk om je verhalen te lezen...krijg er goede zin van...dikke kus en have fun broertje...hou van je.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
13 Maart 2012 - 21:24
Ninja:
ahhhh klinkt heerlijk! Genoeg fun te beleven zo te lezen:) -
14 Maart 2012 - 00:37
je gaat lekker -
14 Maart 2012 - 00:39
Pepe:
we missen je wel, van wat eten we vanavond mam -
14 Maart 2012 - 00:39
Pepe:
veel plezier nog en vooral genieten