Curablog #3
Door: armandoalmagro
Blijf op de hoogte en volg Armando
10 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
De gloednieuwe auto voor maar 700 gulden per maand was helaas niet realistisch. Wel hebben we een goed werkende Nissan kunnen strikken voor maar 650 gulden per 4 weken. Enige nadeel is dat de schokbrekers achterin voor geen meter werken, wat betekend dat na elke drempel we 100 meter verder pas uit geschommeld zijn. Maar ach, dit geeft de auto ook zijn charme mee .
Na nog wat leuke cafés te hebben gezien en een bezoek aan Bermuda Curaçao, heb ik een goed beeld kunnen krijgen van het stap leven hier. Het zijn vooral de happy hours die je moet opzoeken om erg goedkoop te kunnen stappen. Donderdag apres ski avond in Bermuda bijvoorbeeld. Met de Brabo’s van Telamonstraat 8 (ons voormalig studentenhuis), gingen we heen. ‘Radje draaien jonguh!!’ werd al de hele dag geschreeuwd. Dit houdt in dat je voor 1 muntje (dezelfde paarse muntjes als in de Bermuda Eindhoven, als iemand teveel over heeft, stuur ze op!! :D), aan het rad mag draaien. De helft is rood en de andere groen. Bij rood dok je aan de bar, bij groen ontvang je bijvoorbeeld een meter bier, een fles champagne, 5 shots of een fles dropshot. We waren nog niet binnen of de eerste brabo kwam al met een meter bier aan. Het barpersoneel was bereid mee te werken om er alles aan te doen zodat je op groen eindigt. Ideaal toch? Met maar 2 muntjes was ik uiteindelijk helemaal van de wereld. De meters vlogen om de oren!
Langzaamaan kwam dan toch het einde van de 8 daagse vakantie. Stage kwam steeds dichterbij en aangezien ik toch niet meer veel cash over had vond ik het nog niet eens zo erg. Afgelopen maandag was mijn eerste stagedag bij Lecturama Uitgeverij. Er werken zowel Antilianen als Nederlanders maar de voertaal is gelukkig Nederlands. Ik heb mee moeten helpen bij de klantenservice en zal op zoek moeten gaan naar opdrachten die me helpen met het behalen van mijn stageopdrachten.
Op stage voelde ik mij al niet zo goed. Geen idee wat het was. Wellicht de happy hours van mambo en wet&wild op het strand de dag ervoor?? Vanaf 12:00 kreeg ik een uur pauze en strompelde ik naar huis om daar een half uurtje plat te gaan. Van 13:00 tot 17:00 nog even knallen om weer te genieten van mijn vrijheid. Helaas voelde ik me met de dag alleen maar slechter en dit resulteerde dat ik in 25 graden in de nacht met een shirt en een vest aan geslapen heb en alsnog de rillingen over mijn lichaam kreeg. Verdomme dacht ik, die mensen van stage zullen wel denken.. tweede dag stage en nu al ziek melden. Toch had ik geen andere keus, ziek is ziek toch?
Uiteindelijk ben ik 4 dagen flink ziek geweest. Met hoofdpijn, buikkrampen, braken, diarree, vermoeidheid etc, etc. 4 verschrikkelijke dagen, vooral omdat we intussen een verhuizing hadden geplanned. Sinds vandaag voel ik me iets beter en ik ben net even naar de apotheek gegaan om pilkes tegen de schijterij te kopen. “2 pillatjas en jouw shit is over swa”, vertelde de vriendelijke apotheker mij, haha! Ik ga hem zo nemen, ben benieuwd of die swa gelijk heeft.
Het nieuwe appartement bevalt erg goed. Enige probleem is dat nergens op het eiland gas te verkrijgen is om mee te koken. De toevoer is te minimaal voor het aantal huishoudens momenteel op Curaçao. Ellende! Denk je geld te besparen omdat je nu je eigen keukentje hebt, kunde nie koke niks nie! Dat wordt dus verplicht BBQ’en elke dag, niet dat dat zo’n drama is :p.
Dit weekend ga ik gebruiken om nog even uit te zieken en morgen gaan we waarschijnlijk voor het eerst naar een ander strand dan dat van mambo of cabana. We gaan naar Cas Abou! Volgens velen het mooiste strand van Curacao. Ook is er een mooie rots waar je vanaf kan springen. Maar goed ervoor zorgen dat het geen ‘kneusje wil duiken’ verhaal gaat worden. Voor de mensen die deze nog niet kennen, houden zo!
Maandag beginnen we deze week weer van voor af aan, maar dan proberen niet ziek te worden en te laten zien wat ik waard ben op stage
Groetjes uit Curacao!!
11 Februari 2012 - 09:58
Mams:
HEY ZOEPSJOET !!!! hebben ze nog een goeie kok en pedicure nodig? -
11 Februari 2012 - 12:43
Ayla:
ten eerste beterschap jong.....en hopelijk dat de pilletjes je helpen tegen de schijt swa....super dat je je op het eiland al zo snel gesetteld bent...maar dat wist ik al van jou...makkelijk communiceren met de mensen ...succes maandag met werken.....dus feest nu maar lekker in het weekend....we denken aan je...xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ayla -
13 Februari 2012 - 20:45
Kiki:
Als je nog eens een dagje vrij hebt, Klein Curacao is echt een aanrader! Nog mooier dan Cas abou.. -
13 Februari 2012 - 20:55
Armando:
I know Kiki, heb er beelden van gezien. Ga er denk ik nog wel een keer naartoe. Maar ga toch liever een keer naar Aruba, dat moet ook erg mooi zijn. Als er geld over is zou ik super graag eens naar Miami willen gaan!